Na švedsko-danski meji znova nadzor

Na meji med Dansko in Švedsko so danes znova začeli izvajati mejni nadzor. Preverjajo vse potnike, ki z vlaki, avtobusi ali trajekti iz Danske potujejo na Švedsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Švedske oblasti so se za uvedbo nadzora odločile, da bi omejile pritok prebežnikov v državo.

Na meji med Dansko in Švedsko so danes znova začeli 
izvajati mejni nadzor. Preverjajo vse potnike, ki z vlaki, 
avtobusi ali trajekti iz Danske potujejo na Švedsko. Foto: Wikipedia
Na meji med Dansko in Švedsko so danes znova začeli izvajati mejni nadzor. Preverjajo vse potnike, ki z vlaki, avtobusi ali trajekti iz Danske potujejo na Švedsko. Foto: Wikipedia

STOCKHOLM > Največ potnikov - vsak dan več tisoč - potuje preko mostu Oresund, ki švedsko mesto Malmö povezuje s Koebenhavnom.

Poslej ne bo več direktnih vlakov iz Koebenhavna v Malmö, temveč morajo potniki prestopiti na železniški postaji na letališču v danski prestolnici ter tam opraviti mejni nadzor.

Na danskih železnicah opozarjajo, da bo prihajalo do zastojev, zmanjšali so tudi število vlakov. Pot, ki je doslej trajala 40 minut, se bo podaljšala za pol ure, poroča BBC.

Švedske oblasti so se za uvedbo nadzora odločile, potem ko je lani na Švedskem za azil zaprosilo 150.000 ljudi. Švedska je država, ki je v EU poleg Nemčije sprejela daleč največ migrantov.

STA


Najbolj brano