Na srbski strani mejnega prehoda Batrovci-Bajakovo 15 kilometrov dolga kolona tovornjakov

Mejni prehod Šid-Tovarnik na srbsko-hrvaški meji, ki je bil ponoči blokiran zaradi velikega števila beguncev na srbski strani, so davi znova odprli. Begunce so pred tem z avtobusi prepeljali v sprejemne centre v Srbiji, poroča srbska televizija RTS. Na mejnem prehodu Batrovci-Bajakovo še vedno velja prepoved tovornega prometa na Hrvaško.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

ZAGREB, BEOGRAD> Kot poroča srbska televizija B92 na svoji spletni strani, je na srbski strani mejnega prehoda Batrovci-Bajakovo 15 kilometrov dolga kolona tovornjakov. Na hrvaški strani meje je približno dva kilometra dolga kolona.

B92 dodaja, da srbski državljani lahko vstopajo na Hrvaško, medtem ko na srbsko-hrvaški meji še vedno velja prepoved vstopa za vozila s srbskimi registrskimi tablicami na Hrvaško, ki jo je Zagreb uvedel v četrtek.

Kot navaja hrvaška tiskovna agencija Hina, na mejnem prehodu Bajakovo dovolijo v stop na Hrvaško tovornjakom s pokvarljivim blagom.

Mejni prehod Tovarnik je odprt samo za osebna vozila in avtobuse, ne pa tudi za tovorni promet. Ostali mejni prehodi med državama ostajajo zaprti.

STA


Najbolj brano