Na severu Italije hude poplave

Na severu Italije se po večurnih močnih padavinah danes soočajo s hudimi poplavami. V delih dežel Ligurija in Piemont so razglasili najvišjo, rdečo stopnjo preplaha, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočila italijanska civilna zaščita.

Fotografija je simbolična. Foto: Milan Božič
Fotografija je simbolična. Foto: Milan Božič

RIM > Reka Tanaro je v vinorodnem okolišu Cuneo v Piemontu prestopila bregove, zaradi česar so morali zapreti več cest. Poplavila je tudi središče kraja Garessio s tamkajšnjim mostom vred, zaradi česar je kraj sedaj razdeljen na dvoje. Tam so morali zapreti tudi več obratov. V Mondovi so zaprli šole, ponekod pa tudi univerze in parke.

Deževje je sprožilo tudi zemeljske plazove. V pokrajini Savona so morali zaradi nanosov zemlje zapreti več cest. Zaskrbljeni so tudi kmetovalci ob reki Pad. V 24 urah je namreč gladina te najdaljše reke v Italiji narasla za 1,5 metra, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Civilna zaščita za zdaj ne poroča o morebitnih poškodovanih. Vremenske razmere naj bi se izboljšale šele v petek zjutraj.

STA


Najbolj brano