Na severu BiH preprečili teroristični napad

Na severu BiH, v srbski entiteti Republiki srbski, so danes preprečili teroristični napad. V naselju Janja pri Bijelinji kakih 30 kilometrov severno od Zvornika, kjer so islamisti aprila napadli policijsko postajo, je danes policija zasegla večjo količino eksploziva in vnetljivih tekočin v hotelu, ki stoji med stanovanjskimi objekti.

Policija je preiskala hotel Dallas na podlagi obveščevalnih 
informacij, da na območju pripravljajo morebiten terorističen 
napad s ciljem ogrožanja varnosti državljanov in premoženja 
v večjem obsegu ter vzpodbujanja verske, nacionalne in 
rasne nestrpnosti, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, ki 
navaja portal Radiotelevizije Republike srbske (RTRS). Foto: Rtrs
Policija je preiskala hotel Dallas na podlagi obveščevalnih informacij, da na območju pripravljajo morebiten terorističen napad s ciljem ogrožanja varnosti državljanov in premoženja v večjem obsegu ter vzpodbujanja verske, nacionalne in rasne nestrpnosti, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, ki navaja portal Radiotelevizije Republike srbske (RTRS). Foto: Rtrs

SARAJEVO > Policija je preiskala hotel Dallas na podlagi obveščevalnih informacij, da na območju pripravljajo morebiten terorističen napad s ciljem ogrožanja varnosti državljanov in premoženja v večjem obsegu ter vzpodbujanja verske, nacionalne in rasne nestrpnosti, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, ki navaja portal Radiotelevizije Republike srbske (RTRS).

Po podatkih policije so v hotelu, v katerem sicer med policijsko preiskavo ni bilo ljudi, našli večjo količino vnetljivih tekočin ter eksplozivnih in pirotehničnih materialov, ki so bili medsebojno povezani s ciljem, da bi uničili ta objekt, ki je fizično povezan z večjim številom stanovanjskih objektov.

Kot so dodali, so preprečili napad, nadaljujejo pa s preiskavo o njegovih okoliščinah. O morebitnih aretacijah niso poročali.

V aprilskem napadu na policijsko postajo v Zvorniku je lokalni islamist ubil policista, dva pa ranil. Nato je tudi sam podlegel ranam.

STA


Najbolj brano