Na reški plaži našel na desetine igel

Na mestni plaži v hrvaški Reki je eden od njenih rednih obiskovalcev pred dnevi našel na desetine že uporabljenih medicinskih igel, ki bi morale končati v bližnjem kontejnerju za medicinske odpadke.

Na mestni plaži v hrvaški Reki je eden od njenih rednih 
obiskovalcev pred dnevi našel na desetine že uporabljenih 
medicinskih igel, ki bi morale končati v bližnjem kontejnerju 
za medicinske odpadke. Foto: Vir: Novilist.Hr
Na mestni plaži v hrvaški Reki je eden od njenih rednih obiskovalcev pred dnevi našel na desetine že uporabljenih medicinskih igel, ki bi morale končati v bližnjem kontejnerju za medicinske odpadke. Foto: Vir: Novilist.Hr

REKA > Ivan Goran Kovačevič se z družino že več let kopa na reški mestni plaži, ki se nahaja v bližini pediatrične bolnišnice Kantrida. "Slučajno sem opazil dve rumeni kantici za kužne odpadke," je povedal za hrvaški Novi list. "Ena je bila odprta, njen pokrov pa odvržen približno 50 metrov stran, druga pa zaprta. Ker sem zaradi stroke, s katero se ukvarjam, takoj vedel, za kaj gre, sem se brž razgledal po plaži in zagledal več igel. Na nekaterih so bilie opazne sledi krvi." Kovačević je po izobrazbi medicinski tehnik.

Med obhodom plaže je našel kakih dvajset do trideset primerkov. Ker je dan pred tem padal dež, je del igel po njegovi oceni odneslo morje, del pa jih je končal pod kamenčki na plaži, kjer se igrajo tudi otroci.

V bližnji bolnišnici se otepajo odgovornosti.

Spletno uredništvo


Najbolj brano