Na poti okoli sveta s kokošjo (video)

24-letni Francoz Guirec Soudee se je odpravil na pot okoli sveta s kokošjo. Kokoš se na čolnu dobro počuti, občasno znese tudi jajce.

24-letni Francoz  Guirec Soudee se je odpravil na pot okoli 
sveta s kokošjo.  Foto: Bbc/Guirec Soudée
24-letni Francoz Guirec Soudee se je odpravil na pot okoli sveta s kokošjo.  Foto: Bbc/Guirec Soudée

Guirec Soudee je se je na pot okoli sveta odpravil maja 2014, pot pa je začel na Kanarskih otokih. Na čolnu je želel imeti tudi domačo žival - odločil se je za kokoš Monique. “Takoj sem vedel, da je prava,” je Guirec povedal za BBC. “Stara je bila le štiri ali pet mesece in nikdar ni zapustila Kanarskih otokov. Nisem znal špansko, ona pa ne francosko, a sva se ujela.”

Čeprav so ga svarili, da se kokoš na morju ne bo počutila dobro, nista imela težav. “Takoj je začela izlegati jajca, povsem se je prilagodila, zelo hitro se je počutila udobno.”

Guirec in Monique živita na 11-metrskem čolnu. Kokoš se sprehaja po krovu, ko pa se vremenske razmere poslabšajo, jo Guirec pospremi v njeno bivališče. Najprej je bil zaskrbljen, kako se bo kokoš spopadala z valovi, a imata sedaj že utečene navade. Ko piha močan veter, gre kokoš v notranjost. Guirec je zadovoljen, ker kokoš ne jamra. Povsod mu sledi in mu dela družbo. Trenutno sta na Grenlandiji, nameravata pa na Aljasko.

Spletno uredništvo


Najbolj brano