Na območu letalske nesreče našli dele trupel

Reševalci, ki v gorah na jugovzhodu Francije sodelujejo v iskalni akciji po torkovem strmoglavljenju airbusa A320, so doslej našli približno 400 delov trupel žrtev, ki so jih poslali na analizo, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočila francoska žandarmerija.

Reševalci, ki v gorah na jugovzhodu Francije sodelujejo v 
iskalni akciji po torkovem strmoglavljenju airbusa A320, so 
doslej našli približno  400 delov trupel žrtev. Foto: Epa
Reševalci, ki v gorah na jugovzhodu Francije sodelujejo v iskalni akciji po torkovem strmoglavljenju airbusa A320, so doslej našli približno 400 delov trupel žrtev. Foto: Epa

NICA > “Doslej nismo našli še nobenega celega trupla,” je v kraju Seyne-les-Alpes, ki je od prizorišča oddaljen približno sedem kilometrov, še pojasnil predstavnik žandarmerije.

Dodal je, da se DNK nekaterih posmrtnih ostankov ujema z vzorci, ki so jih dali svojci žrtev. Identiteto žrtev pa naj bi sporočili šele po vseh opravljenih identifikacijah.

Koliko časa bo iskanje še trajalo, predstavnik žandarmerije ni želel povedati. Je pa izpostavil, da so pogoji na zelo težko dostopnem območju, kjer je strmoglavilo letalo, izredno težki. Dodal je, da bo trajanje iskalne akcije med drugim odvisno tudi od vremenskih pogojev na območju.

STA


Najbolj brano