Na območju japonskega vulkana odkrili nova trupla

Na območju japonskega vulkana Ontake, priljubljene pohodniške točke, so reševalci odkrili še sedem trupel, tako da se je število smrtnih žrtev po zadnjih podatkih povzpelo na 43. Po napovedih to še ni dokončna številka, saj na območju vulkana, ki je nenadoma izbruhnil ob koncu tedna, leži še nekaj trupel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografija je simbolična Foto: Reuters
Fotografija je simbolična Foto: Reuters

TOKIO > Okoli tisoč vojakov, policistov in gasilcev sodeluje pri odnašanju trupel v dolino, pri čemer uporabljajo tudi helikopterje.

“Menimo, da so številni ljudje še pogrešani, a ne vemo še, koliko jih je,” je dejal predstavnik kriznega štaba prefekture Nagano. Številni se namreč pred začetkom pohoda na priljubljeno pohodniško točko Ontake ne registrirajo z imenom in priimkom. Po navedbah lokalnega turističnega društva se običajno pri pristojnih oblasteh z imenom in priimkom registrira samo od 10 do 20 odstotkov pohodnikov.

3067 metrov visoki vulkan Ontake v osrednjem delu države je izbruhnil v soboto okoli poldneva po lokalnem času. Dim se je dvigal do 10 kilometrov visoko in se je iz vulkana vil tudi ponoči. Prvotno je bilo po izbruhu na gori ujetih prek 250 ljudi, a jih je večina ponoči sama varno sestopila.

Ontake je ena izmed najbolj priljubljenih pohodniških točk na Japonskem. Zadnji večji izbruh tega vulkana sega v leto 1979.

STA


Najbolj brano