Na krovu ruskega letala pred strmoglavljenjem neobičajni zvoki

Egiptovski preiskovalci so danes začeli s preiskavo črnih skrinjic ponesrečenega ruskega letala. V pilotski kabini je pred strmoglavljenjem slišati neobičajne zvoke. Hkrati so ameriški mediji poročali, da naj bi satelitske fotografije nakazovale na toplotni udar, a ni nobenih dokazov, da bi letalo zadela raketa.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

MOSKVA > “Od trenutka, ko je letalo izginilo z radarskih zaslonov, je moč slišati zvoke, ki niso tipični za običajen polet. Tik pred tem je slišati običajen pogovor med pilotom in kontrolo poleta,” so po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax, ki jo povzema nemška tiskovna agencija dpa, razkrili dobro obveščeni viri v Kairu.

Po navedbah ruskih oblasti naj bi rusko letalo airbus A321 razpadlo že v zraku. Letalska družba Kogalimavija je izključila možnost, da bi šlo pri več kot 18 let starem letalu za tehnično napako.

Ruski mediji so tudi poročali, da naj bi na kraju nesreče našli dele, ki jih ni mogoče pripisati niti strmoglavljenemu letalo niti prtljagi potnikov.

Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi je danes v pogovoru za britanski BBC kritiziral “propagando” Islamske države, ki trdi, da je odgovorna za letalsko nesrečo. Sisi je opozoril, da bo preiskava o vzrokih nesreče trajala dolgo.

Egiptovska veja IS je namreč sporočila, da je strmoglavila letala kot maščevanje za ruske zračne napade v Siriji.

Ruski airbus je bil v soboto na poti iz Šarm el Šejka v Sankt Peterburg. Strmoglavil je nad Sinajem, pri tem pa je umrlo vseh 224 ljudi na krovu. Gre za najhujšo letalsko nesrečo v ruski zgodovini.

STA


Najbolj brano