Na jugu Libanona ubit pripadnik mirovnih sil ZN

Na jugu Libanona je bil danes ubit pripadnik mirovnih sil Združenih narodov v Libanonu (Unifil). Gre za 36-letnega španskega vojaka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Španski obrambni minister Pedro Morenes, ki je bil na poti na tridnevni obisk v Indijo, je potovanje odpovedal in se vrnil v Španijo. Foto: Wikipedia
Španski obrambni minister Pedro Morenes, ki je bil na poti na tridnevni obisk v Indijo, je potovanje odpovedal in se vrnil v Španijo. Foto: Wikipedia

BEJRUT > Španec je umrl v povračilnem obstreljevanju izraelske vojske na jugu Libanona, in sicer po tem, ko je Hezbolah na izraelsko vojaško vozilo izstrelil protitankovsko raketo in zaradi česar sta umrla vsa izraelska vojaka, sedem pa je bilo ranjenih.

Tiskovni predstavnik ZN Andrea Tenenti je sprva sporočil, da državljanstva ubitega ne bodo razkrili, dokler ne bodo obvestili njegove družine.

Unifil je na jugu Libanona nameščen od leta 1978, v njem pa sodeluje 600 španskih vojakov.

Španski obrambni minister Pedro Morenes, ki je bil na poti na tridnevni obisk v Indijo, je potovanje odpovedal in se vrnil v Španijo.

Medtem pa je španski premier Mariano Rajoy na twitterju zapisal, da je zelo žalosten ob smrti španskega vojaka v Libanonu.

STA


Najbolj brano