Na jugu Francije zaradi poplav smrtna žrtev

Jug Francije so po večtedenskem obilnem deževju prizadele najhujše poplave v zadnjih 15 letih, zaradi česar je moralo svoje domove zapustiti več kot 1500 ljudi, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Poplave so danes zahtevale tudi smrtno žrtev.

Na jugu Francije je poplavila reka Algy. Foto: Wikipedia
Na jugu Francije je poplavila reka Algy. Foto: Wikipedia

BORDEAUX > V kraju Rivesaltes je umrl 73-letni moški, ki je doživel srčni napad med potiskanjem avtomobila čez veliko lužo na poplavljeni cesti.

V okrožju Pyrenees-Orientales ob meji s Španijo je reka Agly pretopila bregove, zato so tam evakuirali od 800 do tisoč ljudi, ki živijo v 200-metrskem pasu ob reki. Po navedbah lokalnih oblasti so tokratne poplave še hujše od katastrofalne povodnji, ki je območje prizadela leta 1999 in je zahtevala tudi smrtne žrtve.

Svoje domove so morali zapustiti tudi prebivalci krajev Canet, Argeles-sur-Mer in Barcares ob obali Sredozemskega morja. O evakuacijah zaradi poplav poročajo tudi iz kraja Sigean južno od Narbonna.

Na jugu Francije že več tednov dežuje. V neurjih na jugovzhodu Francije je ta teden umrlo skupno pet ljudi, dva človeka pa še pogrešajo.

STA


Najbolj brano