Letalske nesreče ni preživel nihče

Strmoglavljenja airbusa 320 nemškega nizkocenovnega prevoznika Germanwings na jugovzhodu Francije, na krovu katerega je bilo 148 ljudi, ni preživel nihče, je danes povedal francoski državni sekretar na ministrstvu za promet Alain Vidalies. Dodal je, da so že našli razbitine letala in tudi več trupel, poroča francoski radio Europe 1.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PARIZ > Pojasnil je še, da je letalo, ki je bilo na poti iz Barcelone v Düsseldorf, ob 10.47 poslalo klic v sili, ko je bilo že zaskrbljujoče nizko na višini 1524 metrov.

Podatki o letu razkrivajo, da so ob klicu v sili zabeležili tudi zadnji stik z letalom. Pred strmoglavljenjem je letalo letelo na višini 7300 metrov, nekaj minut pred strmoglavljenjem pa je nenadoma izgubilo višino in se spustilo za približno 4300 metrov. Letalo je z radarjev izginilo ob 11.20.

Vzrok strmoglavljenja za zdaj ni znan. Po navedbah vremenoslovcev so bile vremenske razmere na območju v času nesreče ugodne.

Letalo je strmoglavilo blizu kraja Barcelonnette v francoskih Alpah v departmaju Alpes-de-Haute-Provence na jugovzhodu države. Kot je dejal Vidalies, je letalo padlo na odročno območje, do koder ni moč priti po cesti.

Letalo s 147 sedeži je bilo po poročanju medijev staro 24 let.

Po podatkih radia Europe 1 je to prva letalska nesreča kakega evropskega nizkocenovnega letalskega prevoznika, časnik Le Figaro pa na spletni strani piše, da gre za prvo strmoglavljenje večjega letala v Franciji po nesreči letala concorde blizu letališča v Parizu pred 15 leti.

STA


Najbolj brano