Na desničarskem shodu Furlaniča označili kot bandita

Desničarske organizacije Lega Nazionale, Pro Patria in Essere italofoni so v soboto zvečer priredile shod na griču Sv. Justa v Trstu, s katerim so proslavili 61-letnico vrnitve Trsta Italiji. Med udeleženci je bilo več obritoglavcev, ki so predsednika tržaškega občinskega sveta Iztoka Furlaniča enačili z “barabo” Titom, poroča Primorski dnevnik.

Desničarske organizacije Lega Nazionale, Pro Patria in 
Essere italofoni so v soboto zvečer priredile shod na griču Sv. 
Justa v Trstu, s katerim so proslavili 61-letnico vrnitve Trsta 
Italiji. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Desničarske organizacije Lega Nazionale, Pro Patria in Essere italofoni so v soboto zvečer priredile shod na griču Sv. Justa v Trstu, s katerim so proslavili 61-letnico vrnitve Trsta Italiji. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Shoda, ki so ga pripravile desničarske organizacije Lega Nazionale, Pro Patria in Essere italofoni, se je udeležilo približno sto ljudi. Med njimi je bilo več obritoglavcev, ki so med drugim vzklikali nenavadno geslo, s katerim so Iztoka Furlaniča označili kot bandita ter ga enačili z “barabo” Titom (“Furlanič bandito, bastardo come Tito”), poroča Primorski dnevnik.

Furlaniča ti vzkliki ne vznemirjajo. Po njegovih informacijah se to niti ni zgodilo prvič. “Jemljem na znanje, smo v demokratični državi in vsakdo naj kriči, kakor hoče. Dokler me zmerjajo te osebe, me ne moti, še več: to si štejem v čast,” je za časnik komentiral Furlanič.

Spletno uredništvo


Najbolj brano