Na Učki je snežilo

V minulih dneh se je ob padavinah precej ohladilo. Tako je aprila sneg celo pobelil Učko v hrvaškem delu Istre.

Sneg na Učki Foto: Glas Istre/M. Aničić
Sneg na Učki Foto: Glas Istre/M. Aničić

PULJ > V notranjosti Dalmacije je bilo danes nekaj manj kot deset centimetrov snega, ki je pobelil tudi najvišje vrhove otoka Brač, pa je poročala hrvaška televizija. Sneg je zapadel tudi drugod v gorah nad 700 metrov. Več težav v prometu pa je povzročala močna burja, zaradi katere je bila začasno zaprta avtocesta proti Splitu.

Poleg notranjosti Dalmacije je sneg prejšnjo noč rahlo pobelil tudi dele Like in Gorskega kotarja, v dopoldanskih urah pa je tudi deževalo. Burja povzroča težave v prometu ob obali na avtocestah proti Reki in Splitu, kot tudi na Jadranski magistrali, je poročal hrvaški avto-klub.

V Splitu so danes zjutraj namerili štiri stopnje Celzija, tako kot tudi v Zagrebu, medtem ko je bilo v Dubrovniku 13 stopinj Celzija. V hrvaški Istri so bile jutranje temperature večinoma med pet in deset stopinj Celzija, je objavil hrvaški hidrometeorološki zavod. V dopoldanskih urah se je danes tudi v Dalmaciji večinoma zjasnilo, temperature so večinoma dosegale med deset in 14 stopinj Celzija.

Za torek so napovedali ponekod še bolj mrzlo jutro, kot je bilo današnje, čez dan pa bodo temperature dosegle med 12 in 17 stopinj Celzija. Do konca tedna bo vreme spremenljivo, a gre pričakovati vse več sonca. Vse topleje bo, ob hrvaški obali bodo temperature dosegle tudi 20 stopinj Celzija. Nekaj več dežja je mogoče pričakovati v nedeljo, kaže tedenska napoved meteorološkega zavoda.

Spletno uredništvo


Najbolj brano