Na Hrvaško je prispela tudi 105-letna Afganistanka

V začasnem tranzitnem centru v Opatovcu blizu hrvaško-srbske meje, je bilo danes okoli 13. ure približno 700 oseb, ki jih bodo do konca dneva prepeljali z vlakom proti slovenski meji, je danes sporočila hrvaška policija. Danes je pritisk begunskega vala nekoliko nižji. Prispelo je nekaj več kot 2000 ljudi, med njimi pa tudi .

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

ZAGREB > Tiskovni predstavnik policijske uprave vukovarsko-sremske Domagoj Džigumović je ocenil, da se je vstop beguncev in migrantov iz Srbije na Hrvaško občutno zmanjšal v zadnjih nekaj urah, kar pa po njegovih besedah ne pomeni, da v naslednjih urah v Opatovcu ne bo znova več tisoč ljudi.

Danes so v Opatovcu sprejeli tudi 105-letno Afganistanko, ki so jo registrirali in ji nudili ustrezno pomoč, je dejal.

Izpostavil je, da na srbski strani meje v Berkasovu verjetno ni ljudi, ki čakajo na vstop na Hrvaško, ker bi "zagotovo že prišli". Poudaril je, da je bilo v nedeljo in ponedeljek povprečno med 1000 in 2000 manj ljudi kot ponavadi, a ni mogel oceniti, ali se bo trend pešanja begunskega vala nadaljeval.

Največ beguncev v enem dnevu je na Hrvaško iz Srbije prišlo minulo soboto - 11.500. Od začetka begunskega vala na Hrvaškem od sredine septembra do današnjih dopoldanskih ur je na Hrvaško prispelo več kot 263.500 ljudi, kar pomeni, da je v 42 dneh povprečno na Hrvaško vsak dan prišlo približno 6300 oseb.

STA


Najbolj brano