Na Hrvaško doslej prispelo 73.500 migrantov

Po podatkih hrvaške policije je do danes v Hrvaško vstopilo 73.500 migrantov, v sprejemnem centru v Opatovcu pa še naprej beležijo nove prihode in tudi odhode. V center je minulo noč prispelo približno 1300 migrantov, iz centra pa jih je odšlo približno 2500, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po podatkih hrvaške policije je do danes v Hrvaško vstopilo 
73.500 migrantov, v sprejemnem centru v Opatovcu pa še 
naprej beležijo nove prihode in tudi odhode. Foto: Tanjug
Po podatkih hrvaške policije je do danes v Hrvaško vstopilo 73.500 migrantov, v sprejemnem centru v Opatovcu pa še naprej beležijo nove prihode in tudi odhode. Foto: Tanjug

OSIJEK > Migrante, ki so ponoči zapustili Opatovac, so na železniški postaji v Tovarniku usmerili proti Madžarski, je sporočila hrvaška policija. Velika večina novih migrantov je srbsko-hrvaško mejo prečkala na območju vasi Bapske, okoli 80 migrantov pa pri Tovarniku.

Na območju Strošincev južno od Tovarnika medtem trenutno ni migrantov, potem ko jih je bilo še v soboto več tisoč, ki pa so jih z vlaki odpeljali do madžarske meje.

V sprejemnem centru Opatovac se je okoli 9.30 nahajalo približno 500 migrantov, a sta nato že prišla dva avtobusa z novimi prebežniki, še piše Hina.

STA


Najbolj brano