Na Hrvaškem strmoglavilo vojaško letalo (video)

Danes, ob 14.55 je med krajem Gradić in Donje Lomnice strmoglavilo letalo hrvaške vojske MIG-21 z oznako 121. Pilot, ki se je pred strmoglavljenjem katapultiral iz letala, jo je odnesel z lažjimi poškodbami, piše na spletnem portalu index.hr.

Letalo je gorelo že v zraku Foto: Vir: Twitter
Letalo je gorelo že v zraku Foto: Vir: Twitter

LOMNICE > Zatajilo naj bi podvozje letala, ki je zagorelo. Letalo je strmoglavilo v bližini stanovanjske hiše, ki se nahaja približno 30 metrov od lokalne ceste. K sreči zaradi dežja so bili stanovalci v notranjosti hiše.

Letalo je danes sodelovalo na slovesnostih v Kninu, ki so potekale ob hrvaškem državnem prazniku, ob katerem se spominjajo začetka operacije Nevihta leta 1995. Po poročanju hrvaških medijev je letalo iz Zadra letelo proti Zagrebu, ko je na njem izbruhnil ogenj.

Pred petimi dnevi so hrvaški mediji poročali, da so štiri od sedmih vojaških letal prispela iz Ukrajine, kjer so bila na popravilu. Letala naj bi prestala vse teste, a Hrvaška vojska je bila deležna kritik, da so migi iz Ukrajine prispeli v zelo slabem stanju.

Strmoglavljeno letalo ni eno izmed štirih, ki so prispela iz Ukrajine. To letalo naj bi bilo na popravilu pred 12 leti v Romuniji, piše še index.hr.

NR


Najbolj brano