Na Hrvaškem davi tudi do -20 stopinj Celzija

Na Hrvaškem je bilo zadnje letošnje jutro marsikje tudi najhladnejše v iztekajočem se letu. Ponekod v notranjosti države se je živo srebro spustilo do -20 stopinj Celzija. Ob obali piha močan veter, zaradi katerega je za ves promet zaprta avtocesta Zagreb - Split med odcepoma Sveti Rok in Posedarje.

 Foto: Francois Lenoir
Foto: Francois Lenoir

ZAGREB > V Slatini v Zahodni Slavoniji je bilo davi ob 7. uri -20 stopinj, na Zavižanu na Velebitu -19, v Bednji na severozahodu države -18 stopinj, v Virovitici pa -17 stopinj Celzija.

Pod ničlo je bilo tudi ob obali, saj so na Reki, v Splitu in Šibeniku zabeležili -5 stopinj, v Zadru -3, v Dubrovniku pa -2 stopinji, a je občutek mraza veliko večji zaradi močne burje, so sporočili iz državnega meteorološkega zavoda.

Hrvaški avto klub navaja, da je zaradi vetra zaprta avtocesta Zagreb - Split pri predoru Sveti Rok ter da je cestna povezava z Dalmacijo možna po državni cesti čez Gračac, Obrovac in Knin. Za promet je zaprt tudi most proti otoku Pag.

Hrvaška bo v novo leto vstopila s temperaturami, podobnimi današnjim. Ministrstvo za zdravje je opozorilo starejše in kronične bolnike, naj se izogibajo odprtim prostorom, posebej zgodaj zjutraj in ponoči.

STA


Najbolj brano