Na Hrvaškem bodo predčasne parlamentarne volitve 11. septembra

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je danes razpisala predčasne parlamentarne volitve na Hrvaškem za nedeljo, 11. septembra, potem ko se je hrvaški sabor v petek tudi uradno razpustil. Hrvaški parlament je sredi junija izglasoval nezaupnico premierju Tihomirju Oreškoviću, kar je pomenilo tudi padec njegove vlade.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je  razpisala 
predčasne parlamentarne volitve na Hrvaškem za nedeljo, 
11. septembra. Foto: Wikipedia
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je razpisala predčasne parlamentarne volitve na Hrvaškem za nedeljo, 11. septembra. Foto: Wikipedia

ZAGREB > Kolinda Grabar-Kitarović je sprejela odločitev o razpisu predčasnih parlamentarnih volitev na podlagi svojih ustavnih pooblastil, volišča, na katerih bodo volili poslance za nov sklica sabora, bodo odprta v nedeljo 11. septembra, so danes kratko sporočili iz urada hrvaške predsednice.

Datum predčasnih parlamentarnih volitev je bil pričakovan, potem ko je hrvaška predsednica nekajkrat izjavila, da se nagiba k 11. septembru, kar je tudi zadnja možna nedelja glede na ustavne roke za izvajanje predčasnih parlamentarnih volitev, ki so začeli teči s petkovo razpustitvijo sabora.

STA


Najbolj brano