Na Facebooku največ zanimanja za svetovno nogometno prvenstvo in ebolo

Svetovno nogometno prvenstvo in izbruh ebola sta temi, ki sta na vrhu seznama vsebin, ki so jih uporabniki Facebooka letos po vsem svetu najpogosteje delili med seboj. Na prvem mestu se je znašlo svetovno nogometno prvenstvo, sledijo pa ebola, brazilske volitve, smrt igralca Robina Williamsa in izziv polivanja z ledeno vodo.

 Foto: Adriana Buzleta
Foto: Adriana Buzleta

WASHINGTON > Kot je danes še sporočil Facebook, so na seznamu desetih najpogosteje deljenih vsebin na tem družbenem omrežju na globalni ravni še konflikt v Gazi, malezijska letalska družba Malaysia Airlines, ki je letos doživela dve odmevni letalski nesreči, finale ameriškega nogometa Super Bowl, protesti zaradi policijskega nasilja nad temnopoltimi v Fergusonu v ZDA in zimske olimpijske igre v Sočiju.

Glede na nekatere posamezne države je lestvica nekoliko drugačna. V ZDA so se na prvih treh mestih znašli ebola, izziv polivanja z ledeno vodo in Robin Williams. V Veliki Britaniji so uporabniki Facebooka največkrat delili škotski referendum, sledita pa izziv polivanja z ledeno vodo in svetovno nogometno prvenstvo. V Avstraliji se je na prvem mestu znašel Robin Williams, sledita pa premier Tony Abbott in letalska družba Malaysia Airlines.

V Indiji so na prvem mestu indijske splošne volitve, sledi pa indijsko prvenstvo v kriketu. V Mehiki je bilo na prvem mestu svetovno nogometno prvenstvo, sledita pa aretacija šefa mamilarskega kartela Joaquina "El Chapa" Guzmana in papež Frančišek.

V Španiji je bila na prvem mestu prva španska nogometna liga, nato pa politični aktivist Pablo Iglesias in svetovno nogometno prvenstvo.

V Nemčiji je pričakovano na prvem mestu svetovno nogometno prvenstvo, kjer je slavila prav nemška reprezentanca, sledita pa nemška nogometna zvezna liga in pevka Helene Fischer.

V Franciji je na prvem mestu prav tako svetovno nogometno prvenstvo, sledita pa francoski predsednik Francois Hollande in ameriški raper Pharrell Williams.

"Igra leta" na Facebooku pa je letos bila Cookie Jam, igra puzzlov, ki jo je razvila losangeleška Social Gamins Network.

STA


Najbolj brano