Most in Domoljubna koalicija z zadostno večino za oblikovanje vlade

Predsednika hrvaških strank Most neodvisnih list in HDZ Božo Petrov in Tomislav Karamarko sta na nadaljevanju posvetovanj o sestavi nove vlade pri predsednici države Kolindi Grabar-Kitarović sporočila, da imata 78 podpisov poslancev in s tem zadostno večino za oblikovanje vlade. Zahtevala sta dodatnih 24 ur za sklenitev dogovora.

Predsednika hrvaških strank Most neodvisnih list in HDZ 
Božo Petrov in Tomislav Karamarko sta na nadaljevanju 
posvetovanj o sestavi nove vlade pri predsednici države 
Kolindi Grabar-Kitarović sporočila, da imata 78 podpisov 
poslancev in s tem zadostno večino za oblikovanje vlade. Foto: Sta/Hina
Predsednika hrvaških strank Most neodvisnih list in HDZ Božo Petrov in Tomislav Karamarko sta na nadaljevanju posvetovanj o sestavi nove vlade pri predsednici države Kolindi Grabar-Kitarović sporočila, da imata 78 podpisov poslancev in s tem zadostno večino za oblikovanje vlade. Foto: Sta/Hina

ZAGREB > "Pokazali smo 78 podpisov - 63 naših in 15 iz Mosta. Imamo napovedi dodatnih podpisov. V sredo se bodo nadaljevala posvetovanja s predsednico in tedaj bomo predlagali mandatarja," je izjavil Karamarko. Ni želel povedati, kdo bo kandidat za mandatarja za sestavo prihodnje hrvaške vlade.

Petrov je dejal, da ima tudi Most svoj predlog za mandatarja. "V 24 urah bomo prišli do rešitve vprašanja mandatarja. Danes imamo parlamentarno večino," je izjavil. Dodal je, da bo po morebitnem dogovoru o mandatarju Hrvaška v dveh ali treh tednih dobila novo vlado.

Izjavo po današnjem četrtem krogu posvetovanj je napovedala tudi Grabar-Kitarovićeva.

STA


Najbolj brano