Moskva Tajsko opozorila na prihod več pripadnikov IS v državo

Na Tajskem naj bi bilo 10 sirskih državljanov, pripadnikov skrajne skupine Islamska država (IS), ki so v državo pripotovali, da bi izvedli napade. Ruska obveščevalna služba FSB je tajske organe obvestila o prihodu skrajnežev v državo. Tajska policija je potrdila, da so prejeli rusko opozorilo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Lani je Tajsko obiskalo 1,6 milijona ruskih turistov, kar je 
največ med evropskimi turisti. Vrhunec prihoda ruskih turistov je prav za božične in novoletne praznike. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Lani je Tajsko obiskalo 1,6 milijona ruskih turistov, kar je največ med evropskimi turisti. Vrhunec prihoda ruskih turistov je prav za božične in novoletne praznike. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

BANGKOK > Kot je razvidno iz pisma namestnika tajske obveščevalne službe z oznako strogo zaupno in nujno, ki je pricurljalo v javnost, je Moskva tajsko policijo obvestila, da je skupina sirskih državljanov vstopila na Tajsko med 15. in 31. oktobrom, da bi v državi napadli ruske interese, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Sirci so potovali ločeno. Štirje so odšli v Pattayo, dva v Phuket, dva v Bangkok, dva pa sta na neznani lokaciji,” je zapisano v pismu.

Lani je Tajsko obiskalo 1,6 milijona ruskih turistov, kar je največ med evropskimi turisti. Vrhunec prihoda ruskih turistov je prav za božične in novoletne praznike.

Rusko veleposlaništvo v Bangkoku se na objavo pisma in njegovo vsebino še ni odzvalo.

Predstavnik tajske policije je potrdil, da je pismo resnično, a dodal, da tajska policija nima dokazov, ali je deseterica sirskih skrajnežev v državi. Hkrati so v tajski policiji poudarili, da s strani IS obstaja grožnja, a ne samo za Tajsko, pač pa za vse države sveta.

STA


Najbolj brano