Morski pes napadel plavalca v Los Angelesu

Praznični oddih na plaži Manhattan v Los Angelesu je v soboto zjutraj zmotil veliki beli morski pes, ki je pogrizel 40-letnega moškega, vendar je plavalec preživel. Morskega psa je razjezil ribič, ki ga je ujel na trnek in mladoletni morski plenilec, dolg le okrog dva metra, se je znašel nad plavalcem.

Od leta 1950 naprej so morski psi v vodah Kalifornije ubili skupaj 13 ljudi Foto: Wikipedia
Od leta 1950 naprej so morski psi v vodah Kalifornije ubili skupaj 13 ljudi Foto: Wikipedia

LOS ANGELES > Imena plavalca niso objavili, vendar pa je bil v skupini daljinskih plavalcev, ki so plavali približno 300 metrov stran od obale. Ribič se je z morskim psom boril kakšne pol ure, ko je mrcina napadla plavalca. Ribič je nato prerezal vrvico, plavalca pa je rešil deskar, ki ga je odvlekel na kopno, kjer so mu nudili prvo pomoč in ga odpeljali v bolnišnico. Morski pes ga je ugriznil v bok, hujših posledic pa ne bo.

Od leta 1950 naprej so morski psi v vodah Kalifornije ubili skupaj 13 ljudi. Nazadnje oktobra leta 2012, ko je sedem metrov dolg beli morski pes napadel in ubil 39-letnega deskarja.

Morski pes je nato izginil v neznano. Plažo so za nekaj ur zaprli in ga iskali, vendar ga niso našli. Plaža Manhattan je zelo priljubljena med deskarji, zadnje čase pa tudi med belimi morskimi psi. Decembra lani je deskar posnel tri velike bele morske pse, dolge do pet metrov, nazadnje pa je fotograf posnel enega v juniju.

STA


Najbolj brano