Močno sneženje prizemljilo letala na vzhodu ZDA

Vzhodni del ZDA od Nove Anglije do Teksasa je v primežu močnega sneženja in neurij, zaradi česar so morali odpovedati prek 4800 poletov. V Kentuckyju so številni ostali ujeti v snežnih zametih na cestah. Močno sneženje je povzročilo tudi zdrs letala s steze v New Yorku.

V Kentuckyju je  v 15 urah zapadlo skoraj 60 centimetrov snega, guverner je razglasil izredne razmere.
  Foto: Wikipedia
V Kentuckyju je v 15 urah zapadlo skoraj 60 centimetrov snega, guverner je razglasil izredne razmere.  Foto: Wikipedia

WASHINGTON > Ameriški mediji poročajo, da je bilo v četrtkovi nesreči potniškega letala družbe Delta na letališču La Guardia kakih dvajset potnikov laže poškodovanih. Letalo tipa MD88 je bilo na poti iz Atlante v New York, ob pristanku pa je zdrsnilo s steze in se ustavilo v ograji in snegu. Na njem je bilo skupno 125 potnikov.

Zaradi nesreče so morali zapreti letališče, pa tudi sicer so morali zaradi močnega sneženja iz varnostnih razlogov v četrtek odpovedati več kot 4800 poletov. Danes ni veliko bolje, saj so na vzhodni obali ZDA že odpovedali 350 letov, je poročal USA Today.

Vremenska fronta, ki s sabo nosi sneg, žled in dež, je zajela praktično celoten vzhod ZDA. V Washingtonu in okolici, New Jerseyu, Južni Karolini in Tenneseeju so zaprli šole in javne urade, v Kentuckyju pa je guverner razglasil izredne razmere.

V tej zvezni državi je v 15 urah zapadlo skoraj 60 centimetrov snega in voznikom, ki so ostali ujeti v avtomobilih in tovornjakih na zasneženih cestah, je na pomoč priskočila tudi nacionalna garda.

Okoli 30 centimetrov snega je zapadlo tudi v zveznih državah Arkansas, Illinois, Indiana in Ohio, medtem ko je Tennessee, Mississippi in Alabamo zajel žled. Več tisoč gospodinjstev naj bi ostalo brez elektrike.

STA


Najbolj brano