Močan dež poplavil mesta v Dalmaciji

Neurje z veliko dežja in vetra, ki je včeraj zajelo Dalmacijo, je prineslo preglavice prebivalcem predvsem v prometu. Najslabše je bilo v Trogirju, Splitu, Makarski in Dubrovniku. Največ dežja je bilo na območju Dubrovnika, kjer je v dvajsetih minutah padlo 45 litrov dežja na kvadratni meter. Ni poročil o večji škodi.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

ZAGREB > Nevihta je zajela Dubrovnik v zgodnjih popoldanskih urah, po kratkem nalivu pa so največ dela imeli gasilci, ki so morali črpati vodo iz več stanovanjskih in poslovnih objektov. Zaradi velike količine dežja so nekatere mestne ulice bile bolj podobno potokom in slapovom, voda pa je uničila asfalt na nekaterih mestnih prometnicah.

Močen dež je povzročil škodo tudi na državnih cestah na območju Makarske, kjer je v pol ure padlo 34 litrov dežja na kvadratni meter. Hrvaški mediji poročajo, da so poplavljeni številni objekti ter da je voda odnašala jaške. Ohromljen je bil tudi promet v mestu.

Podobno je bilo v Splitu in Trogirju.

Zaradi dežja in vetra so bile včerajšnje temperature v Dalmaciji približno 15 stopinj, kar je občutno pod povprečjem za konec junija.

STA


Najbolj brano