Mlad Sirec v Kölnu načrtoval bombni napad

Nemška policija je v Kölnu prijela mladega, komaj 16-letnega Sirca, ki naj bi bil povezan s teroristično skupino Islamska država (IS) in ki naj bi načrtoval bombni napad, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemška policija je v Kölnu prijela mladega, komaj 16-letnega 
Sirca, ki naj bi bil povezan s teroristično skupino Islamska 
država (IS) in ki naj bi načrtoval bombni napad. Foto: Wikipedia
Nemška policija je v Kölnu prijela mladega, komaj 16-letnega Sirca, ki naj bi bil povezan s teroristično skupino Islamska država (IS) in ki naj bi načrtoval bombni napad. Foto: Wikipedia

KÖLN > Sirca so prijeli danes dopoldne v stanovanju, v katerem je bil nameščen kot begunec. Kot je povedal tiskovni predstavnik kölnske policije Stephan Becker, je na spletnih družbenih omrežjih izražal "jasno pripravljenost, da izvede bombni napad".

Vodja kölnske policije Jürgen Mathies je dodal, da je sirski najstnik dobil "zelo konkretna navodila", kako narediti eksplozivno napravo. Niso pa našli dokazov, da bi že zbral potrebne materiale.

Preiskava dečkovega mobilnega telefona je tudi pokazala, da je bil v stiku z operativcem IS izven Nemčije in da je bil zelo hitro radikaliziran.

V Nemčiji sicer vlada visoka stopnja pripravljenosti zaradi dveh terorističnih napadov julija, ki sta se zgodila v vsega tednu dni. Izvedla sta ju prosilca za azil, odgovornost pa si je pripisala IS.

STA


Najbolj brano