Milanović pojasnil svoj nasvet brezposelni učiteljici

Predsednik hrvaške vlade Zoran Milanović je danes pojasnil, kaj je imel v mislih, ko je prejšnji teden brezposelni učiteljici razrednega pouka iz Županje svetoval, naj se začne ukvarjati s politiko, če si želi zaposlitve. Dejal je, da bi se učiteljica Kata Huber morala družbeno angažirati, če si želi spremeniti stanje v državi.

Predsednik hrvaške vlade Zoran Milanović Foto: STA
Predsednik hrvaške vlade Zoran Milanović Foto: STA

ZAGREB > "Ko sem prejšnji teden neki brezposelni učiteljici povedal, naj se ukvarja s politiko, da bi uredila svoj problem, nisem mislil, da bo pri tem postala skorumpirana ali da bi se ukvarjala s strankarskim politiziranjem, temveč da bi se družbeno angažirala v času, ko nima možnosti, da bi po redni poti spremenila stanje, ki je nepravično in napačno," je za medije izjavil Milanović, ki se je danes udeležil otvoritve sodobne bolnišnice za otroke z rakom v Zagrebu.

Učiteljica Kata Huber je minuli teden po seji hrvaške vlade v Gunji potožila Milanoviću, da je niti en ravnatelj v tej županiji na skrajnem vzhodu države ne želi zaposliti, ker delovna mesta hranijo za druge, ona pa jim politično ni po godu.

Ko je Milanovića prosila za odgovor, kaj naj naredi v zvezi s tem, je hrvaški premier odgovoril, da ne more deliti delovnih mest, posebej pa ne na podlagi članskih izkaznic v političnih strankah.

Svetoval ji je, naj se začne ukvarjati s politiko. Ko pa mu je Huberjeva povedala, da za politiko pač niso vsi, ji je Milanović odgovoril: "Za v politiko je vsak!" Brezposelna učiteljica je nad njegovim nasvetom razočarana.

STA


Najbolj brano