Milanović obljublja topel sprejem beguncev na Hrvaško

Hrvaški premier Zoran Milanović je danes dejal, da se kriza z begunci, kakršna se je zgodila na makedonsko-grški meji, na Hrvaškem ne more ponoviti in da jih bo Hrvaška sprejela z obema rokama. “To so ljudje, ne vreče zelja,” je dejal in spomnil, da tudi Italija in Nemčija nista zaprli svojih meja, ko so bežali Hrvati.

Hrvaški premier Zoran Milanović Foto: STA
Hrvaški premier Zoran Milanović Foto: STA

ZAGREB > “Mi smo, ko nam je bilo najtežje, dobili tujo pomoč, zato smo pripravljeni pomagati v skladu s svojimi zmožnostmi, ki so sicer majhne, a obstajajo. Če se bo kriza prelila k nam, moramo biti ljudje, kristjani, muslimani, moramo imeti srce in ne biti berači,” je po poročanju Jutarnjega lista v Barbanu v Istri izjavil hrvaški premier. Dodal je še, da so finance pri vprašanju sprejema beguncev še najmanjši problem.

Poudaril je, da ne gre za “vreče z zeljem”, ampak za obupane ljudi, ki se jih ne sme pričakati s pendreki. Priznal je, da Hrvaška nima strategije za sprejem beguncev, saj da je ne more imeti mimo Evropske unije, ki pa je prav tako nima, poroča Jutarnji list.

STA


Najbolj brano