Merklova za hitrejše vračanje zavrnjenih prosilcev za azil

Nemška kanclerka Angela Merkel se je danes pred začetkom klavzure vodstva njene krščansko-demokratske unije (CDU) v Mainzu izrekla za čimprejšnje oblikovanje pravil, ki bi omogočila hitrejše vračanje zavrnjenih prosilcev za azil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Angela Merkel
Angela Merkel 

MAINZ > Kot je opozorila kanclerka Angela Merkel, velik del prošenj ne dočaka pozitivne rešitve. “Kljub temu pa nam doslej ni uspevalo, da bi realizirali tudi vračanja,” je dejala.

“Državljani od nas pričakujejo, da to, kar želimo kot pravno državo, kar je naša politična volja, da to potem izvedemo tudi v praksi,” je dejala.

Odzvala se je tudi na napade na ženske v Kölnu na silvestrsko noč, ki so jih glede na dosedanje ugotovitve policije izvajali tudi prosilci za azil. “Najpomembneje je, da se o dejstvih, o tem, kaj se je dogajalo, pogovarjamo odprto in povsem brez olepševanj. Zgodile so se odvratne stvari in na to se moramo odzvati,” je dejala Merklova.

Preveriti je treba, ali sedanji zakoni zadostujejo ali jih bo treba spremeniti. “Verjamem, da obstajajo razlogi za to, da bo moralo priti do sprememb,” je še dejala.

Hkrati pa dodala, da bo treba tudi zagotoviti pogoje, da se bodo ta pravila potem spoštovala. “Tu pa je Nemčija pred velikimi nalogami,” je še povedala Merklova.

STA


Najbolj brano