Mercatorjevim trgovinam v Srbiji bodo izključili elektriko

V več kot 20 trgovinah v Srbiji, ki so v lasti hrvaškega Agrokorja, bodo zaradi dolgov danes izklopili elektriko, je za srbske medije napovedal direktor podjetja Coka Boban Rajić, ki je leta 2010 oddal prostore v najem Mercatorju. V Agrokorju zanikajo, da bi ostali brez elektrike, in poudarjajo, da njihove trgovine obratujejo običajno.

Srbski mediji poudarjajo, da je lastnik Agrokorja Ivica Todorić v resnih finančnih težavah zaradi velikih obveznosti do bank in dobaviteljev. Foto: Fah/ Lana Slivar Domin
Srbski mediji poudarjajo, da je lastnik Agrokorja Ivica Todorić v resnih finančnih težavah zaradi velikih obveznosti do bank in dobaviteljev. Foto: Fah/ Lana Slivar Domin

ZAGREB > Srbski podjetnik je izjavil, da so v sedmih največjih Mercatorjevih trgovinah v Smederevu elektriko izklopili v četrtek, podobno nameravajo storiti še v 20 trgovinah. Trdijo, da Agrokor od decembra lani ni plačal obveznosti za elektriko in najemnino.

Rajić je za srbski portal insajder.net spomnil, da so leta 2010 podpisali 15-letno pogodbo z Mercatorjem o najemu več kot 20 prostorov in zaposlovanju njihovih delavcev.

V Agrokorju so danes trditve o izklopu elektrike v njihovih trgovinah v Srbiji zanikali, je poročal hrvaški novičarski tportal.hr.

Agrokor je leta 2014 prevzel slovenskega trgovca, poleg Mercatorja pa je tudi lastnik verig Idea in Roda ter podjetij Frikom in Dijamant. V Srbiji zaposlujejo približno 10.000 ljudi, v regiji pa približno 60.000.

Tudi srbski mediji poudarjajo, da je lastnik Agrokorja Ivica Todorić v resnih finančnih težavah zaradi velikih obveznosti do bank in dobaviteljev.

STA


Najbolj brano