Melanija Trump toži medije, ki so poročali o njej kot o dragi prostitutki

Soproga republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa Melania Trump je uresničila grožnjo in vložila odškodninsko tožbo proti lastnikom časopisa Daily Mail ter avtorju spletnega bloga iz Marylanda zaradi navedb, da je ob prihodu v ZDA najprej delala kot "spremljevalka" oziroma drago plačana prostitutka.

Med navedbami, zaradi katerih se je Melania Trump odločila 
za tožbo, je  trditev, da je bila gospa Trump v 90. letih 
prejšnjega stoletja, preden je spoznala svojega moža, spremljevalka.  Foto: Reuters
Med navedbami, zaradi katerih se je Melania Trump odločila za tožbo, je trditev, da je bila gospa Trump v 90. letih prejšnjega stoletja, preden je spoznala svojega moža, spremljevalka.  Foto: Reuters

NEW YORK > Tožba je vložena zaradi 100-odstotno lažnega poročanja, ki je močno škodovalo njenemu osebnemu in poslovnemu ugledu, je sporočila odvetniška pisarna, ki zastopa MelanioTrump.

"Med lažmi je tudi trditev, da je bila gospa Trump v 90. letih prejšnjega stoletja, preden je spoznala svojega moža, spremljevalka. Dejanja toženih so tako zlobna in škodljiva, da je škoda ocenjena na 150 milijonov dolarjev," je sporočil odvetnik Charles Harder.

Gre za zgodbo, ki so jo povzeli vsi svetovni mediji. Melania Trump naj bi po trditvah toženih medijev ob prihodu v ZDA, preden je spoznala Donalda Trumpa, delala za manekensko agencijo, ki naj bi dekletom omogočala dodaten zaslužek s prostitucijo za bogate stranke. Ti članki so se sklicevali na neavtorizirano biografijo Melanie Trump, ki naj bi bila objavljena v Sloveniji.

Tožba je bila vložena v Marylandu proti podjetju Mail Media, ki izdaja spletni Daily Mail, ter proti Websterju Tarpleyju, ki objavlja blog v okrožju Montogomery. Mail Media je starševsko podjetje britanskega tabloida Daily Mail.

Odvetnik Charles Harder je v preteklosti uspešno zastopal nekdanjega poklicnega rokoborca Hulka Hogana, ki je od tabloida Gawker Media iztožil 140 milijonov dolarjev, zaradi česar je podjetje moralo v stečaj.

Blogerja Harpleyja je tožba doletela zaradi pisanja, da je Trumpovo po škandalu s prepisovanjem delov govora prve dame ZDA Michelle Obama zajela huda jeza, kar naj bi potem Trump skušal prikriti pred javnostjo.

Tudi Harpley je omenjal, da je Trumpova menda obsedena s strahom pred razkritjem njene preteklosti kot spremljevalke. Harpley je zapise sicer umaknil in se opravičil, kljub temu pa ga je doletela tožba kot opomin vsem, ki bodo skušali natolcevati o Trumpovi soprogi.

Tudi Daily Mail je kmalu po novici o tožbi zgodbo umaknil, časopis pa je še sporočil, da članek nikoli ni trdil, da so navedbe resnične, ampak ravno obratno, saj je bilo jasno napisano, da ni nobenega dokaza za navedbe, da je Trumpova delala kot spremljevalka.

STA


Najbolj brano