Melania Trump namerava s sinom Barronom ostati v New Yorku

Soproga novoizvoljenega predsednika ZDA Melania Trump se je odločila, da bo s sinom Barronom ostala na 5. aveniji v New Yorku tudi po moževi inavguraciji 20. januarja 2017 in se ne bo preselila v Belo hišo. New York Post poroča, da želi Barron nadaljevati šolanje na zasebni osnovni šoli na Manhattnu, ki stane 40.000 dolarjev na leto.

Melania Trump Foto: STA
Melania Trump Foto: STA

NEW YORK > Newyorški časopis poroča, da sta si 46-letna Melania Trump in 10-letni Barron izjemno blizu in bodoča prva dama ZDA noče v njegovo življenje vnesti še več razburjenja s selitvijo v prestolnico ZDA. Že kampanja naj bi bila zanj zelo težavna, poroča časopis, ki se sklicuje na vir blizu tranzicijske ekipe Donalda Trumpa.

Melania bo po potrebi potovala v Washington, vendar ostaja osredotočena na Barronovo vzgojo, čeprav zelo podpira svojega moža in bo kot prva dama naredila, kar bo potrebno. V Belo hišo se bo z Barronom preselila morda poleti 2017 na koncu šolskega leta, kar pa še ni zanesljivo.

Trump je novico New York Posta potrdil, ko je v New Jerseyju napovedal, da se bo sam kmalu preselil v Belo hišo, žena in sin pa bosta ostala v New Yorku do konca šolskega leta.

Odločitev, da ostane v Trumpovi stolpnici na Manhattnu, bo povzročila preglavice tajni službi, ki skrbi za varnost predsednika ZDA in njegove družine. Prav tako bodo tudi dodatne prometne težave na že tako preobremenjenem Manhattnu.

Trumpova stolpnica je že dobila neuraden naziv newyorška Bela hiša, okrog nje pa so varnostne pregrade in velika policijska prisotnost zaradi sedaj že nenehnih demonstracij proti Trumpu. Tajna služba bo verjetno zahtevala zaprtje ulic okrog stolpnice, da nihče ne bo mogel preblizu parkirati kakšnega vozila z bombo.

Že zdaj sta zaprta dva prometna pasova na 5. aveniji pri stolpnici med 56. in 57. ulico blizu Centralnega parka. Težav nimajo le vozniki avtomobilov, ampak tudi pešci, ki morajo skozi varnostne kontrole torb ali nahrbtnikov. Posebna varnostna pozornost bo seveda namenjena tudi Barronovi šoli.

Nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton se je priselil v Belo hišo, ko je bila njegova hči Chelsea stara 12 let. Predsednik Barack Obama je prišel s hčerkama starima deset in sedem let. Otroci so se tedaj takoj vpisali v elitno zasebno šolo prestolnice Sidwell Friends.

STA


Najbolj brano