Melania Trump imenovala šefico svojega kabineta

Prva dama ZDA Melania Trump je preko Bele hiše v sredo sporočila, da bo šefica njenega kabineta Lindsay Reynolds, ki je bila v času administracije Georga Busha mlajšega v vodstvu Urada za obiskovalce Bele hiše. Sporočilo iz Bele hiše je prišlo na koncu še enega dneva ugibanj o tem, kje je Melania Trump.

Melania Trump Foto: STA
Melania Trump Foto: STA

WASHINGTON > Lindsay Reynolds je sporočila, da bo njena prioriteta ponovno odprtje Bele hiše za obiskovalce. V Beli hiši bo Raynoldsova, ki izhaja iz stare republikanske družine, zastopala prvo damo ZDA, ki do poletja ostaja v New Yorku.

Washington Post poroča, da je kandidatka za družabno sekretarko Bele hiše nekdanja namestnica vodje protokola v State Departmentu Natalie Jones, ki je bila tudi finančna direktorica demokratske stranke in predsedniške kampanje Hillary Clinton leta 2008.

Se bo Melania preselila v Belo hišo?

Časopis prav tako poroča, da je Melania Trump na položaj svetovalke imenovala newyorško organizatorko velikih prireditev Stephanie Winston Wolkoff, ki bo ostala z njo v New Yorku. Jonesova pa bo, če bo res izbrana, skupaj z Reynoldsovo v Washingtonu.

Sporočilo za javnost Bele hiše navaja besede prve dame ZDA, da sestavlja profesionalno in izkušeno ekipo, za kar je potrebno nekaj časa. Besede letijo na ugibanja v ameriških medijih o tem, kje je Melania Trump, ki je ni bilo na spregled vse od inavguracije Donalda Trumpa. Pojavila so se tudi ugibanja, da se sploh ne bo preselila v Belo hišo.

Vlogo prve dame prevzela Ivanka

Melania Trump se je odločila, da se do poletja, dokler njen desetletni sin Barron v New Yorku ne konča razreda, ne bo preselila v Belo hišo. Revija US Weekly na podlagi neimenovanih virov, ker uradni niso na voljo, poroča, da naj bi bila takšna ureditev morda dokončna.

Torej, da bo predsednikova soproga stanovala v New Yorku do konca moževega mandata. Poudarek je na morda, ker odločitve menda še ni. Televizija CNN je medtem na podlagi drugih virov poročala, da iz Trumpovega stolpa v New Yorku in Bele hiše to zanikajo.

Trumpu naj bi ustrezalo, da je sam v Washingtonu, ker lahko dela v miru ves dan. Vlogo prve dame je že de facto prevzela njegova hčerka Ivanka, ki je v sredo s predsednikom obiskala družino padlega ameriškega vojaka.

STA


Najbolj brano