Melania Trump brani moža: Gre za fantovski pogovor

Melania Trump je več kot teden dni po izbruhu škandala z videoposnetkom iz leta 2005, v katerem njen mož in republikanski predsedniški kandidat govori o spolnih napadih na ženske, stopila v bran Donaldu Trumpu in posnetek označila za fantovski pogovor, ki ne predstavlja moškega, ki ga pozna.

Melania Trump Foto: Wikipedia/Marc Nozell
Melania Trump Foto: Wikipedia/Marc Nozell

NEW YORK > V slogu svojega moža Donalda Trumpa je Melania Trump krivdo za škandal in upadanje Trumpove podpore v anketah naprtila medijem in kampanji demokratke Hillary Clinton ter zagotovila, da Donald ni nikoli spolno napadel nobene ženske, ker je “gentleman”.

Soproge ameriških politikov, ki so padli v podobne težave kot Trump, jih ponavadi branijo hitreje in odločneje, če želijo ostati z njimi ali jim pomagati pri volitvah. Melania je pred pogovorom za CNN objavila le kratko sporočilo za javnost, da se ji je mož opravičil za izjave in da mu verjame. O tem sedaj ne govorita več.

Melania: Ženske prihajajo do Donalda in mu dajejo telefonske številke

Od takrat je prišlo v javnost več žensk z enakimi obtožbami na račun Trumpa, s kakršnimi se je na posnetku sam hvalil. Melania Trump je povedala, da ženske prihajajo do njenega moža in mu dajejo svoje telefonske številke tudi vpričo nje, na kar je navajena in je ne moti, ker možu zaupa.

Ženske, ki ga obtožujejo napadov, pa je imenovala za iskalke slave z nepoštenimi in škodljivimi obtožbami. Možu verjame in ve, da ni storil ničesar.

Izjave na videu je sicer ponovno označila za povsem neprimerne in nesprejemljive. Nad njimi je bila presenečena, ker to ni Donald, kot ga pozna. Odgovornost zanje pa je naprtila voditelju oddaje Access Hollywood Billyju Bushu, ki naj bi moža vzpodbujal in privedel do spornih izjav.

Melania: Donald morda sploh ni vedel, da ima prižgan mikrofon

Trump se je Bushu bahal, da lahko z ženskami počne, kar hoče, in da jih lahko med drugim grabi za spolovila, kar mu dovolijo, ker je slaven. Bush se na posnetku hihita in izraža začudenje nad tem, kakšen možakar je Trump, tega pa potem to še bolj podžiga in se baha naprej.

Melania Trump meni, da morda Donald sploh ni vedel, da ima prižgan mikrofon. Objava video posnetka je imela posledice za nečaka in bratranca dveh nekdanjih predsednikov ZDA. Televizija NBC ga je odpustila zaradi obnašanja na posnetku, vendar mu ne bo hudega, saj naj bi dobil krepko odpravnino za prekinitev pogodbe.

Medtem ko njen mož, kot pravi, ni naredil nič narobe, pa Melania Trump ne uporablja enakega standarda za nekdanjega predsednika Billa Clintona. Medijsko poročanje o ženskah, ki Clintona obtožujejo spolnih napadov, se ji zdi povsem v redu.

Menda zato, ker je druga stran začela s tem. Druga stran naj bi začela objavljati njene fotografije iz manekenskih časov, na katerih je gola. Te fotografije je sicer objavil republikancem in Trumpu naklonjeni New York Post. Za CNN je povedala, da se ne sramuje svojega lepega telesa, čeprav naj bi to skušali proti možu izkoristiti politični nasprotniki.

Naglas in lepota

Njene gole fotografije sicer Trumpu niso niti najmanj škodovale in celo kandidat sam je izrazil mnenje, da mu bo to koristilo.

Ni znano, zakaj je Melania Trump potrebovala toliko časa za televizijsko obrambo moža v živo, saj se je za njegovo kampanjo doslej skoraj vedno izkazala kot koristna. Američanom je simpatična s svojim naglasom in lepoto, z umirjenim in uglajenim nastopom pa je pravo nasprotje javne podobe svojega moža.

Pomanjkanje Melanie, ki brani moža na televizijah, Trumpu ni pomagalo v anketah. Analitiki se strinjajo, da bi lahko padec podpore v anketah vsaj upočasnila, če bi to storila prej.

Pozornost bi veljala tudi njej, ne pa le ženskam, ki obtožujejo Trumpa, in Trumpu, ki opleta na vse strani in celo grozi z zaporom svoji politični nasprotnici Clintonovi.

STA


Najbolj brano