Melania Trump bo obdržala zelenjavni vrt v Beli hiši

Ameriška prva dama Melania Trump bo obdržala in skrbela za zelenjavni vrt, ki ga je ob Beli hiši zastavila njena predhodnica Michelle Obama. Kot je za televizijo CNN povedala svetovalka Trumpove Stephanie Winston Wolkoff, se predsednikova soproga čuti obvezana ohraniti vrt.

Vrt je bil del projekta Michelle Obama za bolj zdravo prehrano 
otrok.  Foto: Wikipedia/Samantha Appleton
Vrt je bil del projekta Michelle Obama za bolj zdravo prehrano otrok.  Foto: Wikipedia/Samantha Appleton

WASHINGTON > “Kot mati in prva dama se gospa Trump čuti obvezana nadaljevati negovanje vrta Bele hiše, to je zelenjavnega in vrtničnega vrta,” je povedala Stephanie Winston Wolkoff, danes povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Melania Trump se bo lahko negovanja vrta lotila šele poleti, saj za zdaj zaradi šolanja sina Barrona ostaja v New Yorku in bo verjetno šele kasneje odšla k soprogu v Washington.

Vrt je bil del projekta Michelle Obama za bolj zdravo prehrano otrok. Na posesti Bele hiše ga je postavila leta 2009. Pred odhodom pa ga je, verjetno zaradi občutka, da Trumpovi morda ne bodo delili njenega navdušenja nad gojenjem zelenjave, dala povečati in utrditi - z betonom, kamenjem in jeklom.

V časih Obamovih v Beli hiši se je zelenjavo s “prvega” vrta tudi uporabljajo za pripravo obrokov, viške pa so dobile socialne ustanove. Za zdaj ni znano, ali si je morda tudi novi predsednik Donald Trump, ki naj bi se bolj nagibal k hitri prehrani, že dal kaj skuhati z vrta Bele hiše.

STA


Najbolj brano