Medved naj bi bil že v Sloveniji

Italijanski gozdni stražarji so prekinili akcijo zasledovanja medveda, ki se je konec tedna potepal na Goriškem. Ta naj bi po pisanju Il Piccola bil že v Sloveniji, natančneje na Trnovski planoti.

Fotografija je simbolična. Foto: Konstantin Völker
Fotografija je simbolična. Foto: Konstantin Völker

TRST > V soboto zjutraj pa je bližnje srečanje s kosmatincem opisal Renato Garibaldi, ki je doma iz Cerciventa v Karniji, kjer vodi turistično kmetijo.

“Zagledal sem ga med panji in pomislil na velikega divjega prašiča. Potem ko sem se opazil, da je bilo več panjev s silo odprtih, sem razumel, da je šlo za medveda,” je povedal za Primorski dnevnik.

V soboto zjutraj se je okrog 7.20 odpravil v sadovnjak ob kmetiji Le Giarine, ki se nahaja le dvesto metrov za županstvom v Foljanu. Sredi panjev je zagledal medveda, ki je takoj zatem zbežal v sosednji gozdiček. Čebelar je nato poklical gozdne stražarje, ki so prihiteli na kraj, zavarovali območje in vsakomur preprečili, da bi se približal zveri.

Medveda so v prejšnjih dneh prvič opazili pri Codroipu, v noči s četrtka na petek so ga posnele kamere na parkirišču pred trgovino Ikea in nakupovalnim središčem Tiare v Vilešu. V soboto se je ves dan zadrževal med Foljanom in sosednjimi kraji. Gozdni stražarji so za časnik v soboto pojasnili, da se kosmatinec po vsej verjetnosti premika proti vzhodu, še dodaja Primorski dnevnik.

NR


Najbolj brano