Med neposrednim prenosom ubili ameriška televizijska novinarja

Ameriška televizijska novinarja sta bila ustreljena med neposrednim prenosom s terena v ameriški zvezni državi Virginia, poroča britanski BBC.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

VIRGINIA > V streljanju med snemanjem intervjuja sta bila ustreljena 24-letna televizijska voditeljica Alison Parker in 27-letni snemalec Adam Ward. Televizijska postaja WDBJ7 je sporočila, da je do streljanja prišlo v nakupovalnem centru mestu Moneta v okrožju Bedford.

Moški, ki je osumljen, da je med neposrednim prenosom danes ustrelil in ubil televizijska novinarja v ameriški zvezni državi Virginia, je poskušal storiti samomor s strelnim orožjem. Pri tem se je resno poškodoval. Šlo naj bi za nekdanjega zaposlenega na televizijski postaji WDBJ7, na kateri sta delali žrtvi. Osumljenec Vester Flanagan se je ustrelil, ko so ga policisti obkolili na avtocesti v Virginii. Po napadu je sicer na družbenih omrežjih objavil svoje posnetke incidenta pod imenom Bryce Williams. S tem imenom je nastopal pred kamero, ko je delal za WDBJ7. Po poročanju ameriškega CNN je bil Flanagan približno leto dni zaposlen kot novinar pri WDBJ7, dokler ga pred dvema letoma niso odpustili.

Med neposrednim prenosom s terena so se zaslišali streli, ki so voditeljico in njenega sogovornika pognali v beg. Slednji je sicer napad preživel.

STA


Najbolj brano