Malemu kapetanu naj bi ukazal, naj pozdravi le v italijanščini

Sobotna nogometna tekma cicibanov med domačim San Luigijem in repenskim Krasom na igrišču pri Svetem Alojziju v Trstu še vedno buri duhove. Ko sta se ekipi malčkov pripravljali za prihod na sredino igrišča, kjer moštvi običajno pozdravita občinstvo, naj bi se spremljevalec San Luigija, ki je sodil na sobotni tekmi, približal kapetanu Krasa in naj bi mu ukazal, naj tokrat pozdravi samo v italijanščini, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

TRST > Kras, kot tudi druga slovenska društva v zamejstvu, se namreč poslužuje običajnega slovenskega pozdrava “za nasprotnika enkratni zdravo!” Mali kapetan (sicer italijanske narodnosti) mu je odgovoril, da bo pač pozdravil kot ponavadi, v slovenščini. Sodnik-spremljevalec naj bi ga opozoril, naj si tega ne drzne, saj “smo v Italiji in zaradi tega morate pozdraviti samo v italijanščini”. Otrok se je prestrašil in na sredini igrišča so nogometaši Krasa pozdravili z neobičajnim “Hip hip hura”, še dodaja časnik.

Predsednik Krasa Goran Kocman, ki v soboto ni bil prisoten ob robu igrišča, je bil zaradi tega dogodka precej slabe volje: “Naš kapetan si tega prav gotovo ni izmislil, kot so nekateri to očitali. Žalosten in jezen sem, ker se še danes dogajajo te stvari. Kako bomo ukrepali? Še ne vem. Odločili se bomo v prihodnjih dneh,” je povedal za Primorski dnevnik. Za pojasnilo so vprašali tudi predsednika San Luigija Ezia Peruzza, ki je za časnik vse zanikal.

Spremljevalec San Luigija je tudi zanikal, da bi nekaj podobnega ukazal kapetanu Krasa. “Ne bi si upal reči nekaj takšnega, saj spoštujem vse druge narode in kulture. Resnici na ljubo me je spremljevalec Krasa med tekmo besedno napadel z neprimernimi oznakami. Če se stvar v prihodnjih dneh ne bo polegla, sem pripravljen izbrati tudi sodno pot. Obstaja tudi nek videoposnetek, s pomočjo katerega lahko pogledate, da se pred začetkom tekme nisem pogovarjal z otroki,” je povedal še za Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano