Mafija napovedala, da bo branila New York pred napadi IS

Sin pokojnega newyorškega mafijca s slavnim priimkom Giovanni Gambino je teroristom Islamske države v imenu vseh sicilijanskih mafijcev v New Yorku prenesel opozorilo pred napadi v New Yorku, sicer bodo v vojni z mafijo. Pisatelj in scenarist, ki se je rodil na Siciliji, je za ameriško televizijo NBC dejal, da je mafija učinkovitejša od policije.

Mafija je napovedala, da bo branila New York pred napadi 
IS. Foto: STA
Mafija je napovedala, da bo branila New York pred napadi IS. Foto: STA

NEW YORK > Giovanni Gambino se je rodil na Siciliji nedaleč od Palerma, z družino pa se je priselil v New York leta 1988. Naselili so se v mafijskem predelu Brooklyna Bensonhurst. Očeta Francesca Ciccia Gambina so aretirali in je umrl v zaporu, Giovannija pa naj bi vzgojila stara mafijska garda, ki se ni vpletala v trgovino z mamili in ljudmi.

Giovanni Gambino je daljni sorodnik Carla Gambina, po katerem je poimenovana ena od petih glavnih mafijskih družin New Yorka. “Prebivalci New Yorka s sicilijanskimi povezavami se lahko počutijo varne. Teroristi IS se močno bojijo sicilijanske mafije in zato na primer tudi ne upajo ustanoviti nobene teroristične celice na Siciliji,” je dejal.

Mafijska zaščita naj bi veljala za vse prebivalce New Yorka. Bila naj bi veliko več vredna od zaščite zvezne policije, ki ponavadi zamuja, ker nima človeških virov, mafijci pa vedo, kaj se dogaja na ulicah.

Sicilijanska mafija je že varovala New York in sicer v času druge svetovne vojne, ko so njeni vojaki pazili na pristanišča in iskali nacistične ali fašistične saboterje.

Nekdanji šef vseh šefov ameriške mafije Charlie Lucky Luciano je pred ameriško-britansko ofenzivo na Sicilijo pod nemško okupacijo povezal zaveznike z lokalnimi mafijci, ki so invazijskim silam priskrbeli obveščevalne informacije s terena.

Lucky Luciano je bil leta 1936 obsojen na od 30 do 50 let zapora, vendar so ga zaradi sodelovanja z vlado izpustili leta 1946 in izgnali v Italijo, kjer je leta 1962 umrl zaradi srčne kapi.

STA


Najbolj brano