Madžarska bo na mejo napotila vojake

Madžarska vlada namerava na mejo s Srbijo napotiti vojake, ki bodo pomagali zajeziti prihajanje beguncev v državo, je danes dejal predstavnik vladajoče stranke Fidesz. Parlament naj bi o tem glasoval na izredni seji prihodnji teden.

Madžarska vlada namerava na mejo s Srbijo napotiti vojake, 
ki bodo pomagali zajeziti prihajanje beguncev v državo, je 
danes dejal predstavnik vladajoče stranke Fidesz.
Madžarska vlada namerava na mejo s Srbijo napotiti vojake, ki bodo pomagali zajeziti prihajanje beguncev v državo, je danes dejal predstavnik vladajoče stranke Fidesz. 

BUDIMPEŠTA > Vlada želi imeti možnost, da se zateče k uporabi vojske za zadeve, povezane z zavarovanjem meje, je dejal podpredsednik parlamentarne komisije za nacionalno varnost, sicer član vladajoče stranke Szilard Nemeth.

Pred tem je danes generalni direktor madžarske policije Karoly Papp napovedal, da bodo na mejo s Srbijo poslali več kot 2100 dodatnih policistov. Ti bodo od 5. septembra patruljirali ob meji in nudili podporo približno 1000 že nameščenim policistom.

Madžarska je od začetka leta registrirala več kot 100.000 prosilcev azila, kar je več kot dvakrat več kot v celotnem lanskem letu. Madžarska konservativna vlada je zaradi navala migrantov napovedala in nato začela gradnjo ograje na meji s Srbijo, posledično pa je število migrantov, ki prečkajo mejo, s 150 dnevno v prvi polovici leta v avgustu poraslo na 2000 na dan.

Ograja, katere gradnjo naj bi kmalu končali, je le eden izmed ostrih ukrepov proti migrantom, ki vključujejo tudi zaostrovanje azilne zakonodaje, vključno s kaznimi za nezakonito prečkanje meje, in načrte za trajno zaprtje begunskih centrov.

STA


Najbolj brano