MZZ: V Nepalu vsaj tri skupine slovenskih pohodnikov, vsi na varnem

V Nepalu, ki ga je v soboto prizadel silovit potres s številnimi smrtnimi žrtvami, se nahajajo vsaj tri skupine s slovenskimi pohodniki, ki so stopile v kontakt s slovenskim zunanjim ministrstvom in sporočile, da je z njimi vse v redu, so povedali na MZZ. Skupno naj bi bilo po podatkih MZZ v Nepalu vsaj 36 slovenskih državljanov.

Silovit potres, ki je v soboto prizadel Nepal, je po zadnjih 
podatkih zahteval najmanj 1953 smrtnih žrtev, ostale smrtne 
žrtve so iz sosednjih držav.
Silovit potres, ki je v soboto prizadel Nepal, je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 1953 smrtnih žrtev, ostale smrtne žrtve so iz sosednjih držav.  

LJUBLJANA > Na MZZ so pojasnili, da nimajo nobenih informacij, da bi bil kdo od slovenskih državljanov v Nepalu zaradi potresa ali njegovih posledic prizadet ali v nevarnosti. Ob tem so na ministrstvu dodali, da imajo informacije, da je v Nepalu vsaj 36 Slovencev.

Vse tri skupine s slovenskimi pohodniki so na varnem. V eni je deset ljudi, v še eni pa 18, za tretjo pa na MZZ še nimajo natančnih informacij. Ena od skupin bo celo nadaljevala svojo načrtovano pot, saj se nahaja daleč od potresnega območja.

Na Planinski zvezi Slovenije so medtem povedali, da prek njih ni nobene organizirane odprave v Nepalu.

Silovit potres, ki je v soboto prizadel Nepal, je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 1953 smrtnih žrtev, ostale smrtne žrtve so iz sosednjih držav. V Indiji naj bi tako umrlo najmanj 53 ljudi. Kitajska je sporočila, da je na območju Tibeta umrlo 17 ljudi. O smrtni žrtvi poročajo tudi iz Bangladeša.

STA


Najbolj brano