Lufthansa svojcem ponudila 50.000 evrov za vsako žrtev strmoglavljenja letala

Nemški letalski prevoznik Lufthansa, matična družba nizkocenovnika Germanwings, je svojcem žrtev torkovega strmoglavljenja letala na jugovzhodu Francije ponudila po 50.000 evrov pomoči na žrtev za najnujnejše stroške, ki jih imajo v zvezi s tragedijo. Poleg tega bo Lufthansa svojcem ločeno plačala še odškodnino.

Nemški letalski prevoznik Lufthansa, matična družba nizkocenovnika Germanwings, je svojcem žrtev  strmoglavljenja 
letala ponudila po 50.000 evrov pomoči na žrtev za najnujnejše stroške, ki jih imajo v zvezi s tragedijo. Foto: Žandarmerija
Nemški letalski prevoznik Lufthansa, matična družba nizkocenovnika Germanwings, je svojcem žrtev strmoglavljenja letala ponudila po 50.000 evrov pomoči na žrtev za najnujnejše stroške, ki jih imajo v zvezi s tragedijo. Foto: Žandarmerija

BERLIN > Predstavnik Germanwingsa je za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnil, da svojcem pomoči ne bo treba vrniti. Lufthansa jim bo plačala še odškodnino. Na krovu letala je bilo 150 ljudi, med njimi 144 potnikov in šest članov posadke.

Strokovnjak za letalsko pravo Holger Hopperdietzelm je za berlinski dnevnik Tagesspiegel ocenil, da bo morala Lufthansa za vsako žrtev odšteti od več deset tisoč do več sto tisoč evrov. Profesor letalskega prava na berlinski tehniški univerzi meni, da bodo zgolj odškodnine Lufthanso stale skupno med deset in 30 milijonov evrov.

V skladu z montrealsko konvencijo, ki velja od leta 1999, mora letalska družba za nesrečo, za katero je odgovorna, plačati do 43.000 evrov za vsako žrtev.

Po navedbah strokovnjakov za zavarovanje dejstvo, da je kopilot namerno povzročil strmoglavljenje letala, ne bo vplivalo na odškodnine, poroča AFP.

STA


Najbolj brano