Letala arabske koalicije peto noč nad položaje upornikov v Jemnu

Letala arabske koalicije so peto noč zapored izvajala napade na položaje šiitskih upornikov blizu jemenske prestolnice Sana in drugod po državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki navaja prebivalce.

Marib Foto: Wikipedia
Marib Foto: Wikipedia

SANA > Nad Sano so bojna letala letela od nedelje od 21. ure do danes do zore.

Med tarčami napadov so bili položaji šiitskih uporniških Hutijev, ki jih podpira Iran, in vojakov republiške garde nasproti predsedniške palače. Tarča napadov je bil tudi kamp republiške garde, ki podpira upornike in je zvesta nekdanjemu jemenskemu predsedniku Aliju Abdulahu Salehu, ki je po krvavih protestih odstopil leta 2012.

Tarča napadov v noči na danes so bili tudi radarji in raketometi okoli mesta Marib kakih 140 kilometrov vzhodno od Sane.

Na zahodu države pa so bili v pristaniškem mestu Hodeida tarča letalskega obstreljevanja protizračna obramba ter več vojaških položajev ob obali južno od mesta, so povedali prebivalci.

Arabska koalicija pod vodstvom Savdske Arabije je ob začetku napadov na upornike sporočila, da jih bo nadaljevala, dokler uporniki ne bodo končali upora proti predsedniku Jemna Aberabu Mansurju Hadiju, ki je pred njihovim napredovanjem pred dnevi zbežal v Rijad.

STA


Najbolj brano