LeBron James Donaldu Trumpu: Ti si klošar

Dogajanje onstran velike luže ni le v znamenju besednega spopada na ravni Washington - Pjongjang, temveč tudi silovite verbalne izmenjave in prave tviteraške vojne med največjimi zvezdniki ameriškega profesionalnega športa in ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Zvezdnik lige NBA LeBron James je predsednika Trumpa označil za klošarja.

Dogajanje onstran velike luže ni le v znamenju besednega 
spopada na ravni Washington - Pjongjang, temveč tudi 
silovite verbalne izmenjave in prave tviteraške vojne med 
največjimi zvezdniki ameriškega profesionalnega športa in 
ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Foto: STA
Dogajanje onstran velike luže ni le v znamenju besednega spopada na ravni Washington - Pjongjang, temveč tudi silovite verbalne izmenjave in prave tviteraške vojne med največjimi zvezdniki ameriškega profesionalnega športa in ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Foto: STA

NEW YORK > Ameriški predsednik Trump je s svojimi zadnjimi izjavami na twitterju še poglobil spor s številnimi najbolj prepoznavnimi posamezniki v ameriškem profesionalnem športu. Trump je v petek na enem izmed shodov v svojem nagovoru profesionalno ligo v ameriškem nogometu NFL pozval, da bi morala odpustiti vse igralce, ki med igranjem ameriške himne protestirajo. Poziv se je nanašal na potezo Colina Kaepernicka, podajalca v ligi NFL, ki je v znamenje protesta ob številnih z rasizmom povezanih škandalih v ZDA ob izvajanju ameriške himne pokleknil.

Trump pa se je nato po twitterju spravil še nad aktualne prvake severnoameriške košarkarske lige NBA, zasedbo Golden State Warriors, ki so že takoj po osvojeni lovoriki omenjali možnost bojkota tradicionalnega letnega sprejema prvakov v Beli hiši. Trump je bojevnikom sporočil, da njihov tradicionalni obisk kot prvakov v Beli hiši ni zaželen. "Priti v Belo hišo je velika čast za ekipo, ki zmaga. Stephen Curry okleva, zato umikam vabilo!" je napisal Trump. Curry, glavni zvezdnik Bojevnikov, je namreč pred tem zapisal, da on in nekateri soigralci ne stojijo za izjavami, ki jih je izrekel predsednik Trump, medtem ko v pravem trenutku ni izrekel pravih izjav pa bi jih moral.

Zvezdnik Clevelanda LeBron James je stopil v bran in izrazil svojo solidarnost s tekmecem iz Golden Stata ter je Trumpa na twitterju označil za klošarja: "Obisk Bele hiše je bila čast, dokler se nisi pojavil ti. Stephen Curry je že pred tem dejal, da ne bo prišel. Tako da vabila sploh ne more biti." Podoben je bil tudi odziv upokojenega zvezdnika moštva Los Angeles Lakers Kobeja Bryanta, ki je dejal, da že zgolj ime Trump deli in ustvarja jezo: "Njegove besede povzročajo razočaranje in sovraštvo, zato nikakor ni sposoben narediti Amerike znova velike."

STA


Najbolj brano