Le Penova napoveduje referendum o izstopu Francije iz EU

Predsednica francoske skrajno desne stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen je napovedala, da bo v primeru zmage na predsedniških volitvah leta 2017 pripravila referendum o izstopu Francije iz Evropske unije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Marine Le Pen Foto: Wikipedia
Marine Le Pen Foto: Wikipedia

PARIZ > “Francozom mislim povedati, da če me bodo leta 2017 izvolili, bo šest mesecev pozneje referendum,” je dejala Marine Le Pen v pogovoru za grško televizijo Mega.

Več javnomnenjskih anket je njeni stranki na nedeljskih lokalnih volitvah napovedovalo zmago, nato pa je končala na drugem mestu, a je dobila največ glasov doslej. Le Penova upa, da se bo ta trend nadaljeval in da bo čez dve leti zmagala na predsedniških volitvah.

“Evropska unija je smrt, smrt naše ekonomije, našega socialnega sistema in naše identitete,” je dejala v pogovoru, ki je bil objavljen v ponedeljek.

Grčijo je pozvala, naj raje izpogaja svoj izhod iz območja evra, kot da se podredi zahtevam posojilodajalcev in Bruslja.

“Edina rešitev za Grčijo je, da izpogaja organiziran izstop iz območja evra. Dokler bo grška vlada Grkom govorila, da lahko ostanejo v območju evra, medtem ko se borijo proti strogim varčevalnim ukrepom, jim bo v najslabšem primeru lagala, v najboljšem pa bo v zmoti,” je dodala. Meni, da morajo Grki dobiti nazaj svojo valuto.

STA


Najbolj brano