Plakati za Laibach v Gorici bodo dvojezični

Slovensko skupnost za Goriško (SSk) je v Gorici vznemiril plakat, ki napoveduje koncert glasbene skupine Laibach v Kulturnem domu Nova Gorica. “Potem, ko se Slovenci v Italiji vsakodnevno borimo za vidnost slovenščine na našem narodnostnem ozemlju in na teritoriju občin, ki spadajo v območje izvajanja zaščitnega zakona 38/01, kulturne ustanove iz Slovenije objavljajo plakate izključno v italijanščini,” je danes v spletnem sporočilu zapisal pokrajinski tajnik SSk za Goriško Julijan Čavdek.

Plakat skupine Laibach v Gorici nagovarja le v italijanščini, kar je vznemirilo tamkajšnjo slovensko skupnost
Plakat skupine Laibach v Gorici nagovarja le v italijanščini, kar je vznemirilo tamkajšnjo slovensko skupnost 

NOVA GORICA > “Ali se ti gospodje zavedajo, kakšne negativne posledice ima to v naših krajih in kako slabo vpliva na vsa naša prizadevanja za ohranjanje in razvoj slovenske identitete in jezika?”, dodaja Julijan Čavdek.

V SNG Nova Gorica so pojasnili, da popolnoma razumejo odziv SSk na plakate za koncert skupine Laibach, ki so izobešeni v Gorici. “Povsem nehote in zaradi človeške napake so bili natisnjeni le v italijanščini. Hvala, da ste nas opozorili. Ta trenutek si prizadevamo, da bi bili plakati še danes ali vsaj čim prej takšni, kakršni bi morali biti: dvojezični”, so pojasnili v SNG Nova Gorica.

NR


Najbolj brano