Krvava tragedija v Teksasu

Iz ameriške zvezne države Teksas prihaja več informacij o sobotni krvavi tragediji, ko je 48-letnik na njihovem domu vklenil in nato hladnokrvno ubil šest otrok in dva odrasla. Morilec je za zapahi, za pobojem pa naj bi stal spor med njim in eno od žrtev, njegovo bivšo partnerko.

Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

HOUSTON > Policija je na prizorišče pokola prihitela v noči s sobote na nedeljo, potem ko je prejela klic zaskrbljenega sorodnika. Morilec je bil takrat še v hiši in je streljal na policiste, po kakšni uri pogovora s posebej izurjenimi policijskimi pogajalci pa se je predal.

Gre za 48-letnega Davida Conleyja in proti njemu je po poročanju britanskega BBC že bila vložena obtožnica zaradi večkratnega umora.

Po poročanju časnika Houston Chronicle, katerega novinarji so govorili s pristojnim tožilcem, je v hišo vdrl skozi okno, nato pa je svoje žrtve vklenil z lisicami ter jih v njihovih spalnicah hladnokrvno ubil. Bili so ustreljeni v glavo, nekateri večkrat.

Kot je sporočila policija, je ubil 50-letnega Dewayna Jacksona in 40-letno soprogo Valerie Jackson ter šest otrok - 13-letnega Nathaniela, 10-letnega Dewayna, 11-letno Honesty, devetletnega Caleba, sedemletno Trinity in šestletnega Jonaha.

Policija motivov, ki so Conleyja do tega prignali, zaenkrat uradno ne navaja. A 13-letni Nathaniel naj bi bil njegov otrok, saj sta bila z Valerie nekoč v zvezi, tako da za pobojem najverjetneje stoji spor med morilcem in Valerie.

Conley si je sicer v preteklosti že pridelal precej bogato kazensko kartoteko, ki sega nazaj vsaj do leta 1988. Med drugim je bil nasilen do Valerie in ji je večkrat grozil. Nazadnje je bil aretiran julija, potem ko jo je napadel in z njeno glavo večkrat udaril ob hladilnik.

STA


Najbolj brano