Krepi se prepričanje, da so na Reunionu res ostanki malezijskega letala

Preiskovalci so vse bliže rešitvi skrivnosti leta MH370, je danes zatrdil namestnik malezijskega ministra za transport Abdul Aziz Kaprawi o iskanju izginulega malezijskega letala, katerega ostanke naj bi naplavilo na otok Reunion. Ob tem je dodal, da so potrdili, da je najdeni del letalskega krila dejansko del letala tipa boeing 777.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

SYDNEY > "Verjamem, da se približujemo rešitvi skrivnosti MH370. To bi lahko bil prepričljiv dokaz, da je letalo strmoglavilo v Indijski ocean," je povedal Abdul Aziz.

Po njegovih besedah serijska številka na delu letala, ki ga je v sredo naplavilo na Reunion, potrjuje, da je to del boeinga 777, enakega tipa letala družbe Malaysia Airlines, ki je marca lani na poti med Kuala Lumpurjem in Pekingom izginilo z 239 ljudmi na krovu. Abdul Aziz je dodal, da ga je s to informacijo seznanila družba Malaysia Airlines.

Približno dva metra dolg del letalskega krila, znan kot flaperon, so poslali v Francijo na analizo. Zdaj se krepijo upi, da je najdeni kos dejansko del izginulega letala in da bodo kmalu našli še druge ostanke.

Glede na satelitske in druge podatke so preiskovalci območje iskanja nazadnje skrčili na lok v odmaknjenem predelu Indijskega oceana, zahodno od Avstralije. Ladje zaenkrat neuspešno preiskujejo več kot 50.000 kvadratnih kilometrov morskega dna. Vsega skupaj naj bi preiskali 120.000 kvadratnih kilometrov.

STA


Najbolj brano