Kosovar s svojim plemenitim dejanjem malce ublažil napetosti v Trstu

Kosovar Gazmend Muqa iz Trsta je v minulih dneh s svojim plemenitim dejanjem malce ublažil napetosti med srbsko in kosovarsko skupnostjo v Trstu. Muqa se je odločil počistiti nacionalistične zapise, ki so jih njegovi rojaki pustili za seboj na plaži Topolini v Barkovljah in manjšem pristanišču v bližini.

Tako so rojaki Gazmenda Muqe popisali skale na plaži Topolini v Barkovljah. Foto: Vir: Il Piccolo
Tako so rojaki Gazmenda Muqe popisali skale na plaži Topolini v Barkovljah. Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > “V Trstu živim že 16 let in se ne strinjam z nikakršnim vandalizmom, ne glede na to od kod prihajajo,” je za tržaški časnik Il Piccolo povedal Gazmend Muqa. Njegovo dejanje je poželo val odobravanja na družabnih omrežjih in je obliž na rano nedavnemu množičnemu pretepu med pripadniki srbske in kosovarske skupnosti v tržaškem mestnem središču.

Ozadje spora, ki naj bi zanetilo množičen pretep, izhaja prav iz omenjene plaže na Barkovljah, kjer naj bi se v zadnjem času po pričanju reševalcev iz vode in drugih obiskovalcev zgodili številni primeri nadlegovanj kopalcev in vandalistična dejanja. Eno od teh nadlegovanj naj bi spodbudilo tudi pretep. Plaža Topolini pa naj bi bila po pisanju časnika “baza” tržaških Kosovarjev.

NR


Najbolj brano