Korejci obtoženi umora med izganjanjem hudiča

Na sodišču v Frankfurtu je danes na zatožno klop sedlo pet južnokorejskih sorodnikov, ki jih bremenijo umora ženske, iz katere naj bi v hotelski sobi domnevno izganjali hudiča. Med obtoženimi je tudi 16-letni sin 41-letne žrtve.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

FRANKFURT > Ženska je umrla decembra lani, potem ko so na njej izvajali eksorcizem, ker naj bi jo obsedel hudič, je navedlo tožilstvo.

Žrtev so v prepričanju, da jo je obsedel hudič, privezali na posteljo, ji zavezali usta in jo dve uri močno pretepali, je dodalo tožilstvo.

Obred eksorcizma so obtoženi začeli izvajati, potem ko naj bi se ženska v hotelski sobi v Frankfurtu brez očitnega razloga začela pogovarjati sama s sabo in mahati okoli sebe.

Policija je peterico aretirala, zaradi hudega nasilja nad žensko pa so jo obtožili umora. Žrtvi so usta najprej prevezali z brisačo, nato pa še z v blago ovitim obešalnikom za plašče, pretepali pa so jo po prsih in trebuhu.

Ženska je po ugotovitvah preiskovalcev umrla zaradi zadušitve, ki je bila posledica močno stisnjenega prsnega koša in poškodb vratu.

Vsi obtoženi so v sorodu z žrtvijo. Njihovih imen niso razkrili. Poleg 16-letnega sina umrle sta mladoletna še dva obtožena. Vsi pa so člani krščanske ločine, ki vključuje starodavni azijski šamanizem. Ta temelji na prepričanju, da na tem svetu pomembno vlogo igrajo demoni.

Poleg umrle je policija odkrila še eno domnevno žrtev obtoženih. V garaži hiše, ko so jo Južni Korejci najeli v mestu Sulzbach, so našli močno poškodovano, podhlajeno in dehidrirano žensko.

STA


Najbolj brano